Belépés
Elfelejtettem a jelszavamat

Zöldbabfőzelék, zabkorpás fasírttal

2017-06-15

Mai ebédünk zöldbabfőzelék sütőben sült zabkorpás fasírttal.

Zöldbabfőzelék hozzávalók:
1 kg zöldbab (én fagyasztottat használtam)
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
Só, bors, pirospaprika
3 evőkanál keményítő
1 dl tejszín

A hagymát apró kockákra vágom, megdinsztelem kókuszzsíron, vagy olivaolajon. Ha megpuhult lehúzom a lángról hozzáadom a zúzott fokhagymát, 2 teáskanál pirospaprikát. Ráteszem a zöldbabot, sózom borsozom és púhára főzöm annyi vízben ami ellepi. Ha megpuhult, sózzuk még ha szükséges majd keverjük el a 3 evőkanál keményítőt egy dl tejszínnel. Pici hideg vizet tehetünk hozzá ha túl sűrű. Majd a sima keveréket öntsük a zöldbabhoz, egy-két percig főzzük, ne tovább mert elmegy a keményítő sűrítő hatása.

Fasírt:
1 kg darálthús
2 tojás
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
Só, bors, pirospaprika
Zabkorpa
2 evőkanál olivaolaj

A hagymát apróra vágom, megdinsztelem, ráteszem a zúzott fokhagymát ügyelve, hogy ne égjen meg. Majd lehúzom hűlni a tűzről.
A darálthúst az olivaolajjal, a két tojással, sóval, borssal, pirospaprikával, hagymával összekeverjük, majd annyi zabkorpát teszünk hozzá, hogy formázható legyen.
Ekkor hengereket formázunk (egyformákat) majd meghempergetjük zabkorpában.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 180 fokos légkeveréses sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. (félidőben megfordítva)

Jó étvágyat!

Hozzászólások (0)